top of page
Search
  • Irina Bjørnø

Danske aviser om dansk-russisk Covid-19 konferencen

Erik Insula, formand for København Afdeling, Dansk-Russisk Forening

onferencen blev åbnet af Martin Lidegaard via en videoforbindelse til Christiansborg. Martin kom blandt andet ind på, at vi ikke må give op overfor covid-19. Den menneskelige genialitet er sat på en hård prøve. Vi må ikke isolere os. Russere og danskere har brug for hinanden. Covid-19 kan blive begyndelsen på helt nye muligheder. Refernce:Konferencen blev åbnet af Martin Lidegaard via en videoforbindel


se til Christiansborg. Martin kom blandt andet ind på, at vi ikke må give op overfor covid-19. Den menneskelige genialitet er sat på en hård prøve. Vi må ikke isolere os. Russere og danskere har brug for hinanden. Covid-19 kan blive begyndelsen på helt nye muligheder.

Jevgenij fortalte, at det aktuelt også spidser til med nye Covid-19-smittede i Rusland. Jevgenij mener dog, at Rusland er godt rustet til

at takle en ny bølge.

Kulturcentrets direktør Artem Markarjan understregede, at konferencen i høj grad handler om at passe meget på ikke at smitte hinanden, samtidig med vi vedligeholder og udvider vores sociale kontakter. Social isolation er ganske enkelt meget farlig.

Men covid-19 kan hjælpe os med at tænke i helt nye baner. Selvom vi er forskellige og ser meget forskelligt på mange forhold – så har vi brug for hinanden hver dag. Derfor skal vi styrke dialogen.

Vladimir Barbin, Ruslands ambassadør i Danmark, understregede, at kulturen spiller en vigtig rolle i kontakten mellem mennesker.

Barbin henviste til de gode manerer, der herskede mellem danske og russiske kongehuse – og at det i høj grad smittede af på relationerne mellem de to folk.

Barbin kom også ind på, at danskeren Vitus Bering bliver betragtet som en russisk folkehelt. Bering har bragt Horsens og Petropavlovsk på kulturel og historisk bølgelængde.

Landsformanden for Dansk-Russisk Forening Karsten Fledelius kom ind på sin fascination for russiske sciencefictionfilm og disses relativt store berøringsflade med et bredt internationalt publikum.

Karsten fortalte om sine personlige møder med russere og lagde vægt på værdien af nære relationer på tværs af grænser. Karsten udtrykte håb om, at vi kan fortsætte vores vigtige relationsskabende arbejde på trods af covid-19-situationen.

Psykologen David Madsen indgik i diskussion med konferencens moderator, Irina Bjørnø, om aktiv, fornuftig, udadvendt anvendelse af moderne kommunikationsteknologi.
Skinnerboksens behavioristiske mysterier blev afdækket: Hvordan belønnes vi for eksempel via elektroniske spil? Hvordan er moderne kommunikation designet? Hvordan kan vi trygt benytte Facebook til genuine internationale personlige kontakter?

Covid-19-situationen må ikke bidrage til isolation omkring den personlige computer. Det værste, der kan ske, er, at vi bliver spilafhængige – sådan er spillene nemlig designet.

Jevgenij Primakov, kulturcentrets kommende direktør, var med på en videoforbindelse fra Moskva. Han glæder sig til at møde københavnerne og alle borgere i Danmark.

Jevgenij fortalte, at det aktu


elt også spidser til med nye covid-19-smittede i Rusland. Jevgenij mener dog, at Rusland er godt rustet til at takle en ny bølge.

Nu er vaccinen Sputnik V næsten klar til at komme i handelen. Der er russere, der er blevet vaccineret med gode resultater til følge: Patienter, der selv har udviklet antistoffer via smitte, har langt færre antistoffer i sig end vaccinerede. Forholdet skulle være 1000/1600.

Konferencen strakte sig over fem en halv time, der var omkring 35 deltagere. Mundbind og håndsprit var obligatorisk for alle. Konferencen sluttede med en flot koncert med dansk og russisk Musik opført af studerende fra Musikkonservatoriet i København.


Foto: Dmitrij Goujov






19 views0 comments
bottom of page